La campanya “Jo ajude a Berto Zampapilas” arreplega més de 21.200 kg de piles usades en la Comunitat Valenciana

  • La Generalitat Valenciana, Asociación Ecolec, Ecopilas i ERP España han fet lliurament dels premis als col·legis guanyadors
  • Han participat més de 20.000 alumnes d’un total de 100 centres de tota la Comunitat Valenciana

La campanya “Jo ajude a Berto Zampapilas” ha finalitzat amb èxit la seua setena edició amb prop de 21.219 quilos de piles i acumuladors portàtils recollits en els 100 centres escolars participants. En esta convocatòria, les xifres de la campanya han continuat en augment, s’ha arreplegat 4.100 quilos més respecte a l’edició anterior. Quant a participació, s’han sumat al repte 20.923 alumnes dels centres col·laboradors.

Des del seu inici en 2017, la campanya ha involucrat a 153.400 alumnes de 642 centres educatius, recol·lectant un total de 124.000 kg de piles i acumuladors portàtils. L’objectiu principal de “Jo ajude a Berto Zampapilas” ha sigut continuar conscienciant a l’alumnat i famílies dels centres educatius d’ensenyament primari de la Comunitat sobre la recollida de piles i acumuladors portàtils usats, per a evitar que acaben en contenidors equivocats, la campanya està organitzada per la Generalitat Valenciana i els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) de piles Asociación Ecolec, Ecopilas i ERP España.

Xec de 1.500 euros per a material escolar o Esportiu

Com cada any, la campanya ha finalitzat amb el lliurament de premis als sis centres educatius que més piles i acumuladors portàtils han recollit en cadascuna de les tres categories de participació: centres públics, concertats o privats; centres d’acció educativa singular (CAUS) i centres rurals agrupats (CRA). Este premi està dotat amb un xec de 1.500 euros per a destinar-lo a material escolar o esportiu.

L’esdeveniment de lliurament de premis, celebrat en el Museu de Ciències Naturals en col·laboració amb l’Ajuntament de València, ha comptat amb l’assistència del Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco, qui ha destacat la importància de l’educació ambiental i ha assegurat que des de la Generalitat “es continuarà apostant per esta mena d’activitats”.

A l’esdeveniment han assistit també el Director de Màrqueting i Esdeveniments d’Ecopilas, Julio Lema i el Director General d’Asociación Ecolec, Luis Moreno, els qui han coincidit en l’èxit d’esta edició i han remarcat l’abast de la campanya, ja que gràcies a ella s’està fomentant la separació de residus des de casa i des dels col·legis.

Sobre la campanya “Jo ajude a Berto Zampapilas”

La campanya està promoguda per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, juntament amb les entitats gestores dels sistemes col·lectius de responsabilitat ampliada del productor de piles i acumuladors que operen a la regió, Asociación Ecolec, Ecopilas i European Recycling Platform (ERP España).

Els 100 primers centres educatius inscrits en el concurs reben la visita d’un equip d’educació ambiental que explica el desenvolupament de la campanya i executa una activitat teatralitzada o esportiva amb la història de Berto Zampapilas. A més, durant la visita s’entrega, en funció del nombre d’alumnes del centre, un o més contenidors de recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils, així com una caixa arreplega-piles per a l’alumnat.