Èxit de la campanya “Jo Ajude a Berto Zampapilas” amb més de 17.000 kg de piles recollides

 • La Generalitat Valenciana i els SCRAPS han fet lliurament dels premis als col·legis guanyadors
 • Es tracta de la sisena edició de la campanya, en la qual han participat un total de 100 centres de tota la Comunitat Valenciana

La campanya “Jo ajude a Berto Zampapilas” ha finalitzat amb èxit la seua sisena edició amb prop de 17.100 quilos de piles i acumuladors portàtils recollits en els centres escolars participants. L’objectiu principal de la campanya ha sigut la implicació dels centres educatius d’ensenyament primari de la Comunitat Valenciana per a continuar amb el treball de conscienciació de l’alumnat i les seues famílies en la recollida de piles usades i acumuladors portàtils, evitant que les piles acaben en contenidors equivocats.

Els resultats d’aquesta campanya continuen augmentant i en aquesta sisena edició han participat més de 21.000 alumnes i alumnes de 100 centres col·laboradors. Aquestes xifres se sumen als resultats globals que ja aconsegueixen els 103.000 kg de piles i acumuladors portàtils recollits, des que es va iniciar la campanya en 2017, per més de 130.000 alumnes en un total de 542 centres educatius.

Com en anys anteriors, la campanya ha finalitzat amb el lliurament de premis als sis centres educatius que més piles i acumuladors portàtils han recollit en cadascuna de les tres categories de participació: centres públics, concertats o privats, centres d’acció educativa singular (CAUS) i centres rurals agrupats (CRA). Aquest premi està dotat amb un xec de 1.500 euros per a destinar-lo a material escolar o esportiu.

Tots els centres educatius inscrits en el concurs van rebre la visita d’un equip d’educació ambiental que va explicar el desenvolupament de la campanya i va realitzar una activitat teatralitzada amb la història de Berto Zampapilas. A més, en funció del número de l’alumnat del centre, es van entregar un o més contenidors de recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils usats, així com una caixa recull-piles per a l’alumnat.

L’esdeveniment de lliurament de premis, celebrat en el Museu de Ciències Naturals en col·laboració amb l’Ajuntament de València, situat al parc de Vivers, ha comptat amb l’assistència del Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, el Director de Màrqueting i Esdeveniments de Ecopilas, Julio Lema i la Directora General de ERP, Laura Alonso.

 

CENTRES GUANYADORS

 • Col·legis rurals agrupats (CRA)
  • CRA L’Aiguaneu de Catí (176 Kg)
  • CRA Els Ports Olocau del Rey (2,87 Kg/alumne)
 • Centres d’acció educativa singular (CAES)
  • CEIP Martin Artigot de Pilar de la Horadada (438 Kg)
  • CEIP Gómez Navarro de Novelda (5,03 Kg/alumne)
 • Col·legis públics, concertats i privats
  • CEIP Santa María de Aguas Vivas de Barraca de Aguas Vivas (1.371 Kg)
  • CEIP Virgen de los Dolores de Benilloba (6,25Kg/alumne)

 

La campanya està promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica juntament amb les entitats gestores dels sistemes col·lectius de responsabilitat ampliada del productor de piles i acumuladors Ecopilas i European Recycling Platform (ERP).

Més informació: www.bertozampapilas.com