headBertoVal
subHeadBerto

Els carbonis (que són negres com el carbó), antany feliços, ara viuen molt preocupats i comencen a tenir problemes, hi ha una greu escassetat d’aliments minerals: diòxid de manganès i zinc. L’única cosa que saben és que una espècie de la superfície els extrau i li’ls porta, però no saben per a què ho utilitzen.

Les piles, acumuladors i bateries que les empreses productores posen en el mercat necessiten minerals finits que es troben a l’interior de la Terra. Els residus de piles que es generen han de ser correctament tractats i reciclats, ja que suposen un risc per al medi ambient.

És molt probable que estiguem superant la fase de depositar les piles en el contenidor de resta, però ara cal fer un pas més enllà: les piles i bateries usades no han de quedar-se en els racons de casa… cal reciclar-les.


La Fundació ECOPILAS i ERP, encarregades de la recollida de piles i bateries, continuen promovent Campanyes de Comunicació i Sensibilització Ambiental per a fomentar la recollida de residus de piles per al seu tractament i reciclatge, i amb el present projecte es vol convertir als col·legis de la Comunitat Valenciana com a punts de recollida.

cuadroBerto7

Potser la solució al
seu problema és la mateixa
que per al problema dels
humans.

botonBerto

I. Convida a Berto al teu centre escolar.

T’agradaria que anàrem al teu col·le a explicar-te com volem ajudar el medi ambient?

II. Cerca piles usades a la teua casa

Segur que a la teua casa tens piles usades en els calaixos. Arreplega-les i porta-les al teu col·legi.

III. Guanya premis.

Si eres el col·legi més reciclador de la teua província, tens premi segur.